Yrittäminen

Honkajoki tunnetaan vahvana yrityskuntana. Yritykset ovat viimeisen vuosikymmenen aikana investoineet merkittävästi paikkakunnalle sekä kehittäneet omaa toimintaansa. Honkajoen elinkeinotoiminnan muodostaa neljä vahvaa toimialaa. Honkajoella on elinvoimainen maa- ja metsätalous, jonka pääsuuntia ovat viljanviljely, maito- ja sikatalous.

Toisen toimialan muodostaa raskaskonekauppa. Honkajoki on raskaskonekaupan keskus ja täällä toimii kolme merkittävää yritystä; Heinolan Auto ja Traktori Oy, Honkatrading Oy ja Tracwest Oy (Konevuokraamo Rentti). Lisäksi paikkakunnalla toimii useita raskaskoneiden huoltoon keskittyneitä alihankkijoita.

Kolmas toimiala on elintarviketeollisuus. Honkajoella toimii Honkajoki Oy, joka käsittelee valtaosan Suomen teurastamoiden sivutuotteista. Lisäksi Honkajoella toimii Lihajaloste Korpela Oy:n einestehdas sekä kolme merkittävää kasvihuonealan yritystä. Honkatarhat Oy tuottaa noin kolmanneksen Suomen ruukkusalaattituotannosta ja Hevikolmio Oy tuottaa leikkosalaattia. KKK-Vihannes Oy tuottaa noin kolmanneksen Suomen luomutomaattituotannosta. Puutarha Rauno Nieminen tuottaa useita puutarha-alan tuotteita. Honkajoella on n. 7 ha valoviljeltyä kasvihuonealaa. Leipomoalalla toimiva Pirjon Pakari Oy toimittaa leipomotuotteita Satakunnan alueen lisäksi Etelä-Pohjanmaalle ja Varsinais-Suomen alueelle. Yritys on merkittävä gluteenittomien leipomotuotteiden toimittaja. Isokaski Oy on erikoistunut juurikastuotteiden jalostukseen. Yritys tuottaa juurikasjalosteita suuremmille kauppaketjuille.

Neljäs merkittävä toimiala on turvetuotanto ja maa-ainesten ottaminen, käsittely ja kuljetus. Lisäksi Honkajoella toimii huonekaluteollisuutta, sekä elementtirakennusteollisuutta.

Lisätietoja honkajokisista yrityksistä löytyy mm. Honkajoen kunnan kotisivuilta Honkajoen yritykset –kohdasta ja yritysten kotisivuilta.