KORONATUKI YKSINYRITTÄJILLE

Avustus on haettavana 18.4.-30.9.2020. Avustusta voidaan myöntää 16.3.-31.8.2020 välillä koronapandemian vuoksi yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi.
 
(Hakemuslomake on päivitetty 21.4. käytettävyyden parantamiseksi)
 
Honkajoen kunta myöntää yksinyrittäjille avustusta (2.000 euroa) toiminnan vakauttamiseen COVID-19 koronaepidemiasta johtuen. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Avustuspäätökset käsitellään hakemusten saapumis-järjestyksessä.
 
NEUVOJA HAKEMUSLOMAKKEEN TÄYTTÄMISEKSI NETISSÄ!
Hakemuslomakkeen voi netissä täyttää ja tallentaa omalle koneelle Internet Explorer ja Microsoft Edge -selaimilla. Chromen selaimessa täytetyn lomakkeen tiedot eivät tallennu omalle koneelle. Chromessa hakulomake pitää ensin tallentaa omalle laitteelle ja täyttää vasta sen jälkeen.
 
Mikäli sinulla on vaikeuksia täyttää netissä oleva hakulomake, niin voit pyytää toimittamaan täytettävän hakulomakkeen sähköpostiisi tekstiviestillä puh. 0445775202 (viestiin pyyntö ja sähköpostiosoite)
 

TUEN HAKEMINEN

Tutustu hakuohjeisiin ennen hakemuksen täyttämistä: Hakuohjeet 

Hakemuslomake 

Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisesti Suomi.fi viestit-palvelun kautta. Ohjeet hakemuksen lähettämiseen sähköisesti

Linkki Suomi.fi  -sivustolle (sähköinen hakeminen)

HUOM! Täydennetty ohje hakemuslomakkeen liitteistä:

Kohdassa "Jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020" tarkoitetaan seuraavia liitteitä:
Esim. kirjanpidon tuloslaskelma, jossa ERIKSEEN eriteltynä tammi-, helmi- ja maaliskuu, TAI myyntiraportit vastaavalta ajalta, TAI yrityksen tiliotteet vastaavalta ajalta. Jos myyntitulot eivät ole vielä maaliskuussa (16.3. jälkeen) laskeneet vähintään -30 %, niin tukihakemuksen liitteeksi tarvitaan myös selvitys huhtikuusta (tai siihen kuukauteen asti, milloin tulot ovat koronapandemian johdosta laskeneet vähintään 30%). Vertailu voidaan antaa myös vuosien välisenä vertailuna, esim. 16.3.-30.4/2019 ja 16.3-30.4/2020. 
 

****************************

Yrittäminen

Honkajoki tunnetaan vahvana yrityskuntana. Yritykset ovat viimeisen vuosikymmenen aikana investoineet merkittävästi paikkakunnalle sekä kehittäneet omaa toimintaansa. Honkajoen elinkeinotoiminnan muodostaa neljä vahvaa toimialaa. Honkajoella on elinvoimainen maa- ja metsätalous, jonka pääsuuntia ovat viljanviljely, maito- ja sikatalous.

Toisen toimialan muodostaa raskaskonekauppa. Honkajoki on raskaskonekaupan keskus ja täällä toimii kolme merkittävää yritystä; Heinolan Auto ja Traktori Oy, Honkatrading Oy ja Tracwest Oy (Konevuokraamo Rentti). Lisäksi paikkakunnalla toimii useita raskaskoneiden huoltoon keskittyneitä alihankkijoita.

Kolmas toimiala on elintarviketeollisuus. Honkajoella toimii Honkajoki Oy, joka käsittelee valtaosan Suomen teurastamoiden sivutuotteista. Lisäksi Honkajoella toimii Lihajaloste Korpela Oy:n einestehdas sekä kolme merkittävää kasvihuonealan yritystä. Honkatarhat Oy tuottaa noin kolmanneksen Suomen ruukkusalaattituotannosta ja Hevikolmio Oy tuottaa leikkosalaattia. KKK-Vihannes Oy tuottaa noin kolmanneksen Suomen luomutomaattituotannosta. Puutarha Rauno Nieminen tuottaa useita puutarha-alan tuotteita. Honkajoella on n. 7 ha valoviljeltyä kasvihuonealaa. Leipomoalalla toimiva Pirjon Pakari Oy toimittaa leipomotuotteita Satakunnan alueen lisäksi Etelä-Pohjanmaalle ja Varsinais-Suomen alueelle. Yritys on merkittävä gluteenittomien leipomotuotteiden toimittaja. Isokaski Oy on erikoistunut juurikastuotteiden jalostukseen. Yritys tuottaa juurikasjalosteita suuremmille kauppaketjuille.

Neljäs merkittävä toimiala on turvetuotanto ja maa-ainesten ottaminen, käsittely ja kuljetus. Lisäksi Honkajoella toimii huonekaluteollisuutta, sekä elementtirakennusteollisuutta.

Lisätietoja honkajokisista yrityksistä löytyy mm. Honkajoen kunnan kotisivuilta Honkajoen yritykset –kohdasta ja yritysten kotisivuilta.