Nähtävyydet

Kivikautinen asumus

Honkajoella kannattaa tutustua Kivikautiseen asumukseen, joka on toteutettu Museoviraston piirustusten mukaisesti. Asuinrakennus liittyy Honkajoelta löydettyyn kivikautisen asuinrakennuksen jäännöksiin.


Huidankeitaan luontopolku

Tutustumisen arvoinen on myös Haapakeitaan soidensuojelualueella sijaitsevaan Huidankeitaan luontopolku.  Arvokas suoalue on Pohjoismaisessa soidensuojeluohjelmassa.  Laajat suoalueet ja kangasmetsäalueet tarjoavat myös oivallisen marjastusmahdollisuuden. Suo- ja metsäalueilta löytyy mm. muurainta, mustikkaa, vadelmaa ja puolukkaa. Marjastuksen ohella voi myös sienestää.


Honkajoen talonpoikaismuseo ja myllymuseo

Honkajoen talonpoikaismuseo ja myllymuseo sijaitsevat Hongontiellä Lankosken sillan vieressä. Museossa on esillä laaja kokoelma talonpoikaisesineistöä, joista suurin osa on valmistettu käsityönä Honkajoella tai lähiympäristössä. Museokokoelma kattaa niin kotitalouteen, maatalouteen, karjanhoitoon kuin naisten ja miesten käsityöperinteeseen liittyvää esineistöä 1700-luvulta 1900-luvun loppupuolelle saakka.

Museo on perustettu vuonna 1958 käytöstä poistettuun lainamakasiiniin. Myllymuseo on alkuperäisellä paikalla kosken partaalla. 

Museon aukioloajat

Talonpoikaismuseo ja myllymuseo ovat avoinna kesäsunnuntaisin kesä-elokuu klo 12.00–17.00 sekä Honkajoen markkinalauantaina heinäkuun lopussa klo 10.00–15.00.

Varaukset ja lisätietoja: Leena Kuusimäki, p. 050 577 5200.


Matkailijoiden palveluksessa

Matkailijoita palvelevat Honkajoella Honkacenter ja Lauhasafarit. Pesämäen moottoriurheilukeskus on oikea paikka vauhdin hurmaa kaipaaville ja Jyllin leirikeskus tarjoaa puitteet isommankin ryhmän majoitus- ja muihin matkailutarpeisiin. Lue lisää matkailupalveluista.