Jyllin Seudun kyläyhdistys

Jyllin Seudun kyläyhdistys toimii Honkajoen pohjoisosassa rajoittuen Karvian ja Kauhajoen rajoille. Kylämme on erittäin laaja ja asukkaita on paljon. Pohjanmaantietä pääsee nopeasti suuriin liikekeskuksiin. Kyläämme halkoo erittäin kaunis joki, jossa on monia luonnonkauniita koskia ja. Rauhallinen liikkuja voi tavata joessa majavan, kalastaa taimenia, tai nähdä harvinaisen raakun, helmisimpukan.

Kylältämme löytyy erittäin monipuolisia yrityksiä maatalouden lisäksi. On puutarhamyymälä, josta voi noutaa ruusut ja kesäkukat, mansikat ja vadeImat. Oman seudun vihanneksia ja juureksia voi ostaa ympäri Suomen. Lähietäisyydeltä löytyy myös autokorjaamot. Sivulan alueella Kauhajoentien varrella on Rantaleirintä aivan Karvianjoen tuntumassa.

Alueellamme sijaitsee kunnan omistama leirikeskus Jyllinhovi. Jyllinhovissa on monipuoliset juhla- ja majoitustilat kirjasto- ja liikuntapalveluineen. Jyllinhovin ympäri kiertää valaistu pieni pururata, ja pidemmän lenkin voi kiertää maalaismaisemassa hiekkateitä pitkin ylittäen Karvianjoen Yhdystien siltaa tai Alapaholuoman riippusiltaa pitkin. Leirikeskuksen alueella on myös kyläläisten ja vierailijoiden käyttöön rakennettu laavu, sekä kivikautisen ajan mukaisesti tehty kota nuotiopaikkoineen, jotka ovat kaikkien käytettävissä.


Kylän tapahtumia

Kylätoimikunta järjestää Jyllinhovissa monipuolista toimintaa joihin kaikki ovat tervetulleita. Jo perinteeksi muodostunut äitienpäiväjuhla ruusuineen ja täytekakkuineen luo virkistävän tauon kiireiseen kevääseen. Suosittu on ollut myös loppukesästä järjestetty kyläkirkko, johon osallistuu myöskin lomailevia entisiä kyläläisiä. Talvi-iltoina on järjestetty naisteniltoja kerran kuukaudessa. Järjestämme myös viihde- ja kulttuuriretkiä kyläläisille.


YHTEYSTIEDOT

Anne Lapikisto (pj.)     040 551 5460