Kouluruokailu

Varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun päiväkodeissaan, esi- ja perusopetuksen oppilaat kouluissaan. Kouluruokailulla edistetään oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä ohjataan hyviin ruokailutapoihin ja monipuolisiin ruokailutottumuksiin.

Kouluruokailusta vastaa Attendo. Kouluruoka valmistetaan Attendon keskuskeittiössä, kuljetetaan koululle lämpöastioissa ja tarjoillaan lämpö/kylmävaunuissa. Käytössä on kuuden viikon ruokalista. Ruuan jakelusta, tiskauksesta ja siivouksesta vastaavat koulutyöntekijät. Ruoka-aineallergioista toimitetaan lääkärintodistus terveydenhoitajalle ja/tai varataan aika terveydenhoitajan vastaanotolle allergioiden tai erikoisruokavalioiden selvittämiseksi. Näin saadaan asianmukaiset tiedot ruuanvalmistusta varten Attendon ateriapalveluvastaavalle ja jakelukeittiöihin.

Toimi näin:

Ruoka-aineallergioista toimitetaan lääkärintodistus terveydenhoitajalle ja/tai varataan aika terveydenhoitajan vastaanotolle allergioiden tai erikoisruokavalioiden selvittämiseksi.

Palvelun maksullisuus:

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Taustakuvaus

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.Kouluruokailun kotisivu

Tietoa kouluruokailusta Honkajoen koulut -verkkosivulla

Attendo Villa Rauhala Honkajoki - verkkosivu

Attendo Villa Rauhala tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille. Hoivakodissa on oma keittiö, joka tuottaa koko Honkajoen kunnan ateriahuollon.

Palveluesimies (yhteiskoulu/lukio)

Honkajoen yhteiskoulun/lukion ravitsemispäällikkö.

Puh: 004 457 75283

Hongon päiväkoti


Honkajoella sijaitseva päiväkoti, jossa tarjotaan varhaiskasvatusta.

Hongon päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta. Päiväkodissa on kolme ryhmää: kaksi päiväkotiryhmää (3 kasvattajaa/24 lasta kummassakin) ja yksi ryhmisryhmä (3 kasvattajaa/12 lasta).

Puh: 050 577 5217

Osoite: Linnikantie 10 D, 38950 HONKAJOKI

Hongon puukoulu


Hongon puukoululla annetaan esiopetusta. Siellä toimii myös esiopetusikäisten päivähoito sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta.

Hongon puukoululla kunnan keskustassa annetaan esiopetusta. Samassa yhteydessä toimii myös esiopetusikäisten päivähoito sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta.

Puh: 050 577 5273

Osoite: Katkontie 7, 38950 HONKAJOKI

Honkajoen yhteiskoulu ja lukio


Honkajoen yhteiskoulu (vuosiluokat 7–9) toimii samassa koulurakennuksessa yhdessä Honkajoen lukion kanssa.

Honkajoen yhteiskoulu (vuosiluokat 7–9) toimii vuosina 1996–1997 peruskorjatussa koulurakennuksessa yhdessä Honkajoen lukion kanssa. Koulun opetusvälineistö on ajanmukaista av-laitteiston sekä tietotekniikan osalta. Koulussa on dokumenttikamerat kaikissa luokissa sekä lisäksi Smart Board -esitystauluja.

Puh: 050 577 5281

Fax: (02) 577 5217

Osoite: Karviantie 12, 38950 HONKAJOKI

Hongon koulu


Hongon koulu tarjoaa perusopetuspalvelut 1.-6. -luokkalaisille.

Hongon koulu (vuosiluokat 1–6) toimii vuosina 2004–2005 peruskorjatussa koulurakennuksessa. Koulun opetusvälineistö on ajanmukaista av-laitteiston sekä tietotekniikan osalta. Kaikissa luokissa on Smart Board -älytaulu, dokumenttikamera, videoprojektori, kannettava tietokone ja luokkakohtainen ilmastointi sekä koko koulun kattava langaton-verkko. Oppilaat toimivat avoimen lähdekoodin Linux -ympäristössä sekä luvanvaraisesti omilla älylaiteillaan koulun verkossa. Tilat ovat avarat ja viihtyisät ja ulkona on tilaa pelata ja leikkiä.

Puh: 050 577 5222

Osoite: Katkontie 7, 38950 HONKAJOKI