Lukiokoulutus

Lukiokoulutus antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Honkajoella lukiokoulutusta annetaan Honkajoen lukiossa, joka hallinnollisesti kuuluu Kankaanpään yhteislyseon alaisuuteen.

Lukio on luokaton, kurssimuotoista 5-jaksojärjestelmää käyttävä oppilaitos. Lukion soveltavat kurssit painottavat yritys- ja talousopintoja sekä ympäristötietoutta. Järjestäessään yritys- ja talousopintoja lukio tekee yhteistyötä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien kanssa.

Lukiolla on verkko-opetuslaitteistot, joiden avulla toteutetaan osa opetuksesta. Verkko-opetus laajentaa lukion opetustarjontaa. Tällä tavalla myös pienessä lukiossa voidaan oppilaille tarjota kursseja, joihin ei muutoin olisi mahdollisuutta.

Honkajoelta olevien oppilaiden lisäksi lukiossa käy opiskelijoita Isojoelta, Karviasta, Siikaisista ja Kankaanpäästä. Lukiossa on oppilaita vuosittain 60–70.

Toimi näin:

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa Katso lisätietoa Honkajoen lukion kotisivulta. Sivusto vaatii sisäänkirjautumisen.

Kenelle ja millä ehdoin:

Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet voivat hakeutua lukiokoulutukseen. Lukion soveltavissa kursseissa painotetaan yritys- ja talousopintoja sekä ympäristötietoutta. Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Taustakuvaus

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.Lukiokoulutuksen verkkosivu

Yhteystiedot ja lisätietoa lukiokoulutuksesta

Honkajoen lukion kotisivut

Peda.net Kankaanpää, Honkajoen lukion kotisivut ja verkko-oppimisympäristö

Honkajoen koulujen Wilma

Wilma on peruskoulun ja lukion hallinto-ohjelman www-liittymä.

Siirry asioimaan

Yhteiskoulun ja lukion toimistosihteeri

Honkajoen yhteiskoulun ja lukion toimistosihteeri antaa vastauksia koulukuljetuksiin, koulun arkeen ja muihin koulunkäyntiin liittyviin kysymyksiin.

Puh: 050 577 5206

Yhteiskoulun rehtori

Honkajoen yhteiskoulun rehtori, joka toimii myös Honkajoen lukion apulaisrehtorina sekä sivistystoimen johtajana.

Puh: 044 577 5280

Honkajoen yhteiskoulu ja lukio


Honkajoen yhteiskoulu (vuosiluokat 7–9) toimii samassa koulurakennuksessa yhdessä Honkajoen lukion kanssa.

Honkajoen yhteiskoulu (vuosiluokat 7–9) toimii vuosina 1996–1997 peruskorjatussa koulurakennuksessa yhdessä Honkajoen lukion kanssa. Koulun opetusvälineistö on ajanmukaista av-laitteiston sekä tietotekniikan osalta. Koulussa on dokumenttikamerat kaikissa luokissa sekä lisäksi Smart Board -esitystauluja.

Puh: 050 577 5281

Fax: (02) 577 5217

Osoite: Karviantie 12, 38950 HONKAJOKI

Hiihtoladut ja pururadat


Honkalan kuntorata / valaistu latu

Kunnan keskustassa monitoimitalo Honkalan maastossa kiertää kesäaikaan pururata, talvella hiihtolatu. Hiihtoladut / pururadat lähtevät monitoimitalo Honkalan takaa. Lenkit ovat 1 km, 2,5 km ja 5 km.

Osoite: Honkalantie 3, 38950 HONKAJOKI

Urheilukenttä


Honkajoen urheilukentällä voi harrastaa yleisurheilua ja jalkapalloa.

Honkajoen urheilukenttä sijaitsee Honkajoen keskustaajamassa yhteiskoulun vieressä. Urheilukentällä voi harrastaa yleisurheilua ja jalkapalloa. Kentän koko: 70x50 m2 eli 3500 m2. Kentän pintamateriaali sulana on nurmi. Juoksurata: kiertävät radat 6 kpl, etusuoran pituus 100 m, sisäradan pituus 300 m. Urheilukentällä on korkeushyppy-, kuulantyöntö-, kiekonheitto-, moukarinheitto-, keihäänheitto- sekä pituus- ja kolmiloikkapaikka. Koulun kenttä on käytettävissä kouluaikojen ulkopuolella, mikäli sitä ei ole erikseen varattu.

Puh: 044 577 5230

Osoite: Karviantie 12, 38950 HONKAJOKI

Tenniskenttä / jääkiekkokaukalo


Tenniksen pelaamiseen on mainiot mahdollisuudet Honkalan vieressä sijaitsevilla tenniskentillä. Talvella alue palvelee jääkiekon ystäviä.


Honkajoen kunnan ylläpitämät kaksi tenniskenttää ovat ulkokenttiä, jotka soveltuvat kesällä tenniksen ja talvella jääkiekon pelaamiseen. Kentän pinta-ala on 70x36 m2 eli 2520 m2. Pintamateriaali sulana on asfaltti. Kentällä on valaistus. Talvella alueella on jääkiekkokaukalo. Kenttien käyttö on maksutonta ja pelaajien vapaassa käytössä.

Osoite: Mustaniementie 8, 38950 HONKAJOKI

Monitoimitalo Honkala


Monitoimitalo Honkala tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen liikunnan harrastamiseen. Lisäksi tilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.


Monitoimitalo Honkala luo nimensä mukaisesti mahdollisuudet monipuoliseen ympärivuotiseen liikunnanharrastamiseen. Liikuntasalissa voi harrastaa pallopelejä, tennistä, sulkapalloa sekä yleisurheilua. Hyvin varustettu kuntosali palvelee voimalajien ystäviä. Lisäksi talossa ovat nuorisotilat ja kokoustilat. Honkala on rakennettu vuonna 1993 ja se tarjoaa seuraavat tilat ja palvelut: * liikuntasali 612 m² * 40m juoksusuora * pituushyppypaikka * kuntosali * saunat * näyttämö * kokous- ja koulutustilat * nuorisotilat * kahvila * väestönsuojelutilat Honkajoen kunnan ylläpitämät hiihtoladut ja pururadat lähtevät monitoimitalo Honkalan takaa. Lisäksi monitoimitalo Honkalan tiloja voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin, kuten esimerkiksi kokouksiin, konsertteihin ja liikunnallisiin tilaisuuksiin.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Honkalantie 1, 38950 HONKAJOKI