Perusopetus

Perusopetus on perusopetuslain säätelemää opetussuunnitelman mukaista opetusta. Honkajoella perusopetusta annetaan luokille 1-6 Hongon koulussa ja luokille 7–9 Honkajoen yhteiskoulussa.

Perusopetuksen 1–6 luokkien opetus on keskitetty Hongon kouluun. Hongon koulussa järjestetään myös esiopetusta.

Perusopetuksen vuosiluokkien 7–9 opetus tapahtuu Honkajoen yhteiskoulussa. Yhteiskoulussa noudatetaan kurssimuotoista 5-jaksojärjestelmää.

Yhteiskoulun valinnaisainetarjonta on laaja ja kurssit toteutetaan, mikäli ilmoittautuneiden oppilaiden määrä on vähintään kahdeksan. Koulut painottavat työsuunnitelmissaan tiedollisten tavoitteiden lisäksi mm. seuraavia asioita:

* oppilaiden itsetunnon ja hyvien tapojen vahvistaminen

* sosiaalisten taitojen ja ihmissuhteiden kehittäminen

* kestävän kehityksen edistäminen

* kodin ja koulun yhteistyö

Toimi näin:

Oppilasilmoitus-lomakkeella voit ilmoittaa oppilaan perusopetukseen. Palauta tämä lomake henkilökohtaisesti perusopetuksen ilmoittautumispaikalle.

Lisätietoja antavat yhteiskoulun rehtori ja Hongon koulun koulunjohtaja.

Taustakuvaus

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.Perusopetuksen verkkosivu

Yhteystiedot ja lisätietoa perusopetuksesta

Koulujen kotisivut

Tietoa perusopetuksesta Honkajoen koulut -verkkosivulla

Honkajoen koulujen Wilma

Wilma on peruskoulun ja lukion hallinto-ohjelman www-liittymä.

Siirry asioimaan

Oppilasilmoitus

Oppilaan ilmoittaminen esi- tai perusopetukseen

Siirry lomakkeelle (PDF)

Yhteiskoulun ja lukion toimistosihteeri

Honkajoen yhteiskoulun ja lukion toimistosihteeri antaa vastauksia koulukuljetuksiin, koulun arkeen ja muihin koulunkäyntiin liittyviin kysymyksiin.

Puh: 050 577 5206

Yhteiskoulun rehtori

Honkajoen yhteiskoulun rehtori, joka toimii myös Honkajoen lukion apulaisrehtorina sekä sivistystoimen johtajana.

Puh: 044 577 5280

Erityisopettaja

Erityisopettaja konsultoi ja tukee tuen suunnittelua ja moniammatillista yhteistyötä.

Puh: 050 577 5274

Koulunjohtaja, Hongon koulu

Hongon koulun koulunjohtaja

Puh: 050 577 5222

Honkajoen yhteiskoulu ja lukio


Honkajoen yhteiskoulu (vuosiluokat 7–9) toimii samassa koulurakennuksessa yhdessä Honkajoen lukion kanssa.

Honkajoen yhteiskoulu (vuosiluokat 7–9) toimii vuosina 1996–1997 peruskorjatussa koulurakennuksessa yhdessä Honkajoen lukion kanssa. Koulun opetusvälineistö on ajanmukaista av-laitteiston sekä tietotekniikan osalta. Koulussa on dokumenttikamerat kaikissa luokissa sekä lisäksi Smart Board -esitystauluja.

Puh: 050 577 5281

Fax: (02) 577 5217

Osoite: Karviantie 12, 38950 HONKAJOKI

Hiihtoladut ja pururadat


Honkalan kuntorata / valaistu latu

Kunnan keskustassa monitoimitalo Honkalan maastossa kiertää kesäaikaan pururata, talvella hiihtolatu. Hiihtoladut / pururadat lähtevät monitoimitalo Honkalan takaa. Lenkit ovat 1 km, 2,5 km ja 5 km.

Osoite: Honkalantie 3, 38950 HONKAJOKI

Urheilukenttä


Honkajoen urheilukentällä voi harrastaa yleisurheilua ja jalkapalloa.

Honkajoen urheilukenttä sijaitsee Honkajoen keskustaajamassa yhteiskoulun vieressä. Urheilukentällä voi harrastaa yleisurheilua ja jalkapalloa. Kentän koko: 70x50 m2 eli 3500 m2. Kentän pintamateriaali sulana on nurmi. Juoksurata: kiertävät radat 6 kpl, etusuoran pituus 100 m, sisäradan pituus 300 m. Urheilukentällä on korkeushyppy-, kuulantyöntö-, kiekonheitto-, moukarinheitto-, keihäänheitto- sekä pituus- ja kolmiloikkapaikka. Koulun kenttä on käytettävissä kouluaikojen ulkopuolella, mikäli sitä ei ole erikseen varattu.

Puh: 044 577 5230

Osoite: Karviantie 12, 38950 HONKAJOKI

Tenniskenttä / jääkiekkokaukalo


Tenniksen pelaamiseen on mainiot mahdollisuudet Honkalan vieressä sijaitsevilla tenniskentillä. Talvella alue palvelee jääkiekon ystäviä.


Honkajoen kunnan ylläpitämät kaksi tenniskenttää ovat ulkokenttiä, jotka soveltuvat kesällä tenniksen ja talvella jääkiekon pelaamiseen. Kentän pinta-ala on 70x36 m2 eli 2520 m2. Pintamateriaali sulana on asfaltti. Kentällä on valaistus. Talvella alueella on jääkiekkokaukalo. Kenttien käyttö on maksutonta ja pelaajien vapaassa käytössä.

Osoite: Mustaniementie 8, 38950 HONKAJOKI

Hongon koulu


Hongon koulu tarjoaa perusopetuspalvelut 1.-6. -luokkalaisille.

Hongon koulu (vuosiluokat 1–6) toimii vuosina 2004–2005 peruskorjatussa koulurakennuksessa. Koulun opetusvälineistö on ajanmukaista av-laitteiston sekä tietotekniikan osalta. Kaikissa luokissa on Smart Board -älytaulu, dokumenttikamera, videoprojektori, kannettava tietokone ja luokkakohtainen ilmastointi sekä koko koulun kattava langaton-verkko. Oppilaat toimivat avoimen lähdekoodin Linux -ympäristössä sekä luvanvaraisesti omilla älylaiteillaan koulun verkossa. Tilat ovat avarat ja viihtyisät ja ulkona on tilaa pelata ja leikkiä.

Puh: 050 577 5222

Osoite: Katkontie 7, 38950 HONKAJOKI

Hongon koulun kenttä


Hongon koulun hiekkakenttä / luistelukenttä

Hongon koulun kentällä on tilaa pelata ja leikkiä. Kesäaikaan hiekkakentällä voi harrastaa palloilulajeja. Talvella alue toimii luistelukenttänä. Kentän pinta-ala on 120x60 m2 eli 7200 m2. Pintamateriaali sulana on kivituhka. Kentällä on valaistus. Koulun kenttä on käytettävissä kouluaikojen ulkopuolella, mikäli sitä ei ole erikseen varattu.

Osoite: Katkontie 7, 38950 HONKAJOKI

Monitoimitalo Honkala


Monitoimitalo Honkala tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen liikunnan harrastamiseen. Lisäksi tilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.


Monitoimitalo Honkala luo nimensä mukaisesti mahdollisuudet monipuoliseen ympärivuotiseen liikunnanharrastamiseen. Liikuntasalissa voi harrastaa pallopelejä, tennistä, sulkapalloa sekä yleisurheilua. Hyvin varustettu kuntosali palvelee voimalajien ystäviä. Lisäksi talossa ovat nuorisotilat ja kokoustilat. Honkala on rakennettu vuonna 1993 ja se tarjoaa seuraavat tilat ja palvelut: * liikuntasali 612 m² * 40m juoksusuora * pituushyppypaikka * kuntosali * saunat * näyttämö * kokous- ja koulutustilat * nuorisotilat * kahvila * väestönsuojelutilat Honkajoen kunnan ylläpitämät hiihtoladut ja pururadat lähtevät monitoimitalo Honkalan takaa. Lisäksi monitoimitalo Honkalan tiloja voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin, kuten esimerkiksi kokouksiin, konsertteihin ja liikunnallisiin tilaisuuksiin.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Honkalantie 1, 38950 HONKAJOKI