Museopalvelut

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään. Honkajoen kotiseutumuseo

Honkajoen kotiseutumuseo sijaitsee Hongontiellä Lankosken sillan vieressä. Museossa on esillä laaja kokoelma talonpoikaisesineistöä, joista suurin osa on valmistettu käsityönä Honkajoella tai lähiympäristössä. Museokokoelma kattaa niin kotitalouteen, maatalouteen, karjanhoitoon kuin naisten ja miesten käsityöperinteeseen liittyvää esineistöä 1700-luvulta 1900-luvun loppupuolelle saakka.

Toimi näin:

Katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat Honkajoen kunnan verkkosivuilta.

Palvelun maksullisuus:

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Honkajoen kotiseutumuseoon ei ole pääsymaksua sen aukioloaikana.

Taustakuvaus

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.Koe Honkajoki –verkkopalvelun sivusto

Koe Honkajoki –verkkopalvelu auttaa suunnittelemaan retkiä ja etsimään vapaa-ajan palveluja Honkajoella.

Tietoa Honkajoen museoista

Tietoa Honkajoen talonpoikais- ja myllymuseosta.

Matkailuneuvonnan verkkosivu

Honkajoen matkailupalvelut

Honkajoen kunnan puhelinneuvonta

Honkajoen kunnan yleinen puhelinneuvonta. Puheluun vastataan kunnanvirastolla.

Puh: 050 577 5200

Museo


Honkajoen talonpoikaismuseo ja myllymuseo


Honkajoen talonpoikaismuseo ja myllymuseo sijaitsevat Hongontiellä Lankosken sillan vieressä. Museossa on esillä laaja kokoelma talonpoikaisesineistöä, joista suurin osa on valmistettu käsityönä Honkajoella tai lähiympäristössä. Museokokoelma kattaa niin kotitalouteen, maatalouteen, karjanhoitoon kuin naisten ja miesten käsityöperinteeseen liittyvää esineistöä 1700-luvulta 1900-luvun loppupuolelle saakka. Talonpoikaismuseo on perustettu vuonna 1958 käytöstä poistettuun lainamakasiiniin. Myllymuseo on alkuperäisellä paikalla kosken partaalla.

Puh: 050 577 5200

Aukioloajat

Avoinna kesäsunnuntaisin
sunnuntai 12.00 - 17.00


Osoite: Hongontie 8, 38950 HONKAJOKI