Väestönsuojelu

Ihmisiä ja omaisuutta suojataan poikkeusoloissa väestönsuojelun keinoin. Väestönsuojeluun kuuluvista toimista vastaavat kunta ja eri viranomaiset yhdessä ja kukin oman toimialansa mukaan.

Kunta laatii valmiussuunnitelman ja evakuointisuunnitelman. Pelastusviranomaiset vastaavat väestön varoittamisesta vaara- ja onnettomuustilanteessa sekä siihen tarvittavasta hälytysjärjestelmästä.

Honkajoen väestönsuojelusta vastaa Satakunnan pelastuslaitos. Honkajoen kunnan ylläpitämät väestönsuojelutilat sijaitsevat Monitoimitalo Honkalan väestösuojassa. VSS-johtokeskus sijaitsee Honkalan VSS-suojassa. VSS-suunnitelmat pidetään ajan tasalla sekä suoritetaan uusimista mahdollisesti annettavien ohjeiden mukaisesti.

Toimi näin:

Lisätietoja väestönsuojelusta saat alueesi pelastusviranomaisilta. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta.

Hätätilanteessa mahdollisuuksiesi mukaan mene lähimpään väestönsuojelupaikkaan. Paikan päällä on tarkempi opastus.

Taustakuvaus

Ihmisiä ja omaisuutta suojataan poikkeusoloissa väestönsuojelun keinoin. Suojelua on myös poikkeustilanteisiin varautuminen. Väestönsuojelun tunnus on sininen tasasivuinen kolmio oranssilla pohjalla.

Väestönsuoja suojaa aseilta, rakennusten sortumilta, ionisoivalta säteilyltä ja myrkyllisiltä aineilta. Tilan tulee olla riittävän lämmin, ja siellä pitää olla riittävän hyvä hengitysilma ja hygieniavarustus.

Väestönsuojelusta vastaavat kuntien pelastus-, terveys- ja muut tarvittavat viranomaiset. Eri viranomaisten tehtävänä on laatia toimialaansa koskevat valmiussuunnitelmat. Väestönsuojien rakentamisvelvoite on kirjattu pelastuslakiin, jonka mukaan väestönsuoja on rakennettava yli 1200 neliön asuin- ja työpaikkarakennuksiin sekä vähintään 1500 neliön kokoisiin teollisuus- ja varastorakennuksiin.Palo- ja väestönsuojelu -verkkosivu

Yhteystiedot ja lisätietoa

Sivulla on tietoa kunnan palo- ja väestönsuojelusta.

Satakunnan pelastuslaitos

Satpel internet-sivut

Satakunnan pelastuslaitoksen omat verkkosivut. Sivuilta löytyy ohjeita, yhteystietoja ja kaavakkeita asioinnin helpottamiseksi.

Kunnanrakennusmestari-rakennustarkastaja

Kunnanrakennusmestari-rakennustarkastaja vastaa teknisestä toimesta, vesihuoltolaitoksesta ja rakennusvalvonnasta teknisen lautakunnan alaisena.

Kunnanrakennusmestari-rakennustarkastaja antaa lisätietoa teknisen toimiston asioissa ja rakennusvalvonta-asioissa.

Puh: 044 577 5230

Kunnanvirasto


Kunnanviraston palvelupiste

Puh: 050 577 5200

Fax: (02) 577 5214

Aukioloajat

Normaalit palveluajat
maanantai - torstai 08.00 - 15.30
perjantai 08.00 - 13.45
Arkipyhää edeltävänä aattona
Avoinna 08.00 - 13.45

Poikkeusaukioloajat

Joulutauko 24.12. - 31.12.2018
Suljettu

Osoite: Porhontie 5, 38950 HONKAJOKI

Monitoimitalo Honkala


Monitoimitalo Honkala tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen liikunnan harrastamiseen. Lisäksi tilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.


Honkajoen kunnan ylläpitämät väestönsuojelutilat sijaitsevat monitoimitalo Honkalan väestösuojassa. Myös VSS-johtokeskus sijaitsee Honkalan väestösuojassa.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Honkalantie 1, 38950 HONKAJOKI