Matkailuneuvonta

Matkailuneuvontaa Honkajoen kunnanvirastolta.

Matkailuneuvontaa saa käymällä Honkajoen kunnanvirastolla aukioloaikana, katsomalla kunnan kotisivujen Matkailu-osiota tai soittamalla Honkajoen kunnan yleiseen puhelinneuvontaan.Koe Honkajoki –verkkopalvelun sivusto

Koe Honkajoki –verkkopalvelu auttaa suunnittelemaan retkiä ja etsimään vapaa-ajan palveluja Honkajoella.

Koe Honkajoki –palvelu auttaa niin paikkakuntalaisia kuin matkailijoita suunnittelemaan retkiä Satakunnassa ja etsimään vapaa-ajan palveluja ostoksista lähiruokaan, nähtävyyksistä aktiviteetteihin ja majoitukseen. Sivusto on mobiilioptimoitu eli toimii hyvin myös älypuhelimissa. Palveluja voi etsiä vapaalla sanahaulla, kategorian tai sijainnin mukaan. Hakutulokset annetaan kätevästi kartalla ja jokaisesta kohteesta on sivustolla tarkempi kuvaus yhteystietoineen. Suosikit voi tallentaa sivustolle ja palata niiden pariin myöhemmin. Verkkopalvelu on käyttäjille ja palveluiden ilmoittajille ilmainen.

Matkailuneuvonnan verkkosivu

Honkajoen matkailupalvelut

Sivulla on tietoa Honkajoen matkailupalveluista, nähtävyyksistä ja tapahtumista.

Honkajoen kunnan puhelinneuvonta

Honkajoen kunnan yleinen puhelinneuvonta. Puheluun vastataan kunnanvirastolla.

Kunnan puhelinneuvonnan kautta saat kunnanviraston aukioloaikoina tiedon mm. kunnan palveluista sekä työntekijöistä ja heidän vastuualueistaan.

Puh: 050 577 5200

Jyllin leirikeskus


Jyllin leirikeskus majoitustiloineen on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.


Karvianjoen rannalla sijaitseva Jyllin leirikeskus tarjoaa kattavat ja monipuoliset peruspalvelut ja harrastusmahdollisuudet. Karvianjoki antaa mahdollisuudet kalastukseen ja melontaan. Leirikeskuksen lähialueella sijaitsevat kansallispuistot Lauhavuori, Kauhaneva-Pohjankangas sekä luonnonsuojelualue Huidankeidas tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet mm luontovaellukseen, maastopyöräilyyn sekä marjastukseen ja sienestykseen. Jyllin leirikeskuksen voi vuokrata esimerkiksi kokousta, kurssia, leiriä tai juhlaa varten. Majoitusrakennuksessa on 34 hengen makuutilat, päärakennuksessa on tilava kokoustila, keittiö, takkahuone ja kaksi saunaa. Kesäaikana käytössä on myös rantasauna. Vähintään kahdeksan hengen ryhmät voivat tilata myös aamupalan.

Puh: 050 577 5285

Osoite: Pukarantie 1123, 38970 LAUHALA

Museo


Honkajoen talonpoikaismuseo ja myllymuseo


Honkajoen talonpoikaismuseo ja myllymuseo sijaitsevat Hongontiellä Lankosken sillan vieressä. Museossa on esillä laaja kokoelma talonpoikaisesineistöä, joista suurin osa on valmistettu käsityönä Honkajoella tai lähiympäristössä. Museokokoelma kattaa niin kotitalouteen, maatalouteen, karjanhoitoon kuin naisten ja miesten käsityöperinteeseen liittyvää esineistöä 1700-luvulta 1900-luvun loppupuolelle saakka. Talonpoikaismuseo on perustettu vuonna 1958 käytöstä poistettuun lainamakasiiniin. Myllymuseo on alkuperäisellä paikalla kosken partaalla.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Hongontie 8, 38950 HONKAJOKI

Kunnanvirasto


Kunnanviraston palvelupiste

Puh: 050 577 5200

Fax: (02) 577 5214

Aukioloajat

Normaalit palveluajat
maanantai - torstai 08.00 - 15.30
perjantai 08.00 - 13.45
Arkipyhää edeltävänä aattona
Avoinna 08.00 - 13.45

Poikkeusaukioloajat

Joulutauko 24.12. - 31.12.2018
Suljettu

Osoite: Porhontie 5, 38950 HONKAJOKI

Huidankeitaan luontopolku ja lintutorni


Huidankeitaan luontopolku sijaitsee Haapakeitaan soidensuojelualueella, joka on yksi Länsi-Suomen laajimmista suoerämaista.


Huidankeitaan luontopolulle pääsee ajamalla ensin Siikaistentietä Haukantien risteykseen, joka sijaitsee noin 13 km Honkajoelta Siikaisiin päin. Honkajoen suunnasta tultaessa Haukantielle käännytään oikealle. Ajamalla opasteita seuraten noin 4 km pääsee pysäköintialueelle. Luontopolun lähtöpaikka on parkkipaikan vieressä. Myös lintutornille on parkkipaikalta selvät opasteet. Huidankeitaan suon laitaan ja lintutornille on noin kilometrin kävelymatka. Metsähallitus hallinnoi soidensuojelualuetta sekä vastaa polun ja tornin ylläpidosta. Huidankeitaan lintutornista avautuu yksi Suomen hienoimmista suomaisemista. Paikalla ei ole tulentekomahdollisuutta, mutta tornin juurella on penkit ja tornin kiertävä terassi. Lisätietoja alueesta: honkajoki.koesatakunta.fi, www.ymparisto.fi sekä www.metsa.fi.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Haukantie 387, 38950 HONKAJOKI

Satamakeitaan lintutorni


Vapo Oy:n Satamakeitaan lintutorni ja laavu sijaitsevat lintukosteikkojen juurella, jotka ovat entistä turvetuotantoaluetta.

Satamakeitaan lintutornille pääsee ajamalla ensin Karviantietä Lammasviidan risteykseen, joka sijaitsee noin 6 km Honkajoelta Karviaan päin. Honkajoen suunnasta tultaessa risteyksestä käännytään vasemmalle. Karviantieltä risteävä Lammasviita kulkee tornin vieressä olevalle pienelle pysäköintipaikalle, joten autolla pääsee aivan perille. Tornin länsipuolella oleva lintukosteikko on kooltaan 17 hehtaaria. Sen syvyys vaihtelee paikoitellen jopa kolmeen metriin saakka. Siksi siellä viihtyvät mm. telkät ja mustakurkku-uikku. Lintujen lisäksi alueella voi havainnoida jopa ilveksiä, saukkoja sekä peuroja ja kauriita. Lisätietoja alueesta: honkajoki.koesatakunta.fi ja www.vapo.com.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Lammasviita 121, 38950 HONKAJOKI

Myllyluoman kota


Kivikautinen asuinpaikka (jälleenrakennettu).

Alkuperäinen Myllyluoman kivikautinen asuinpaikka sijaitsee Honkajoen Lauhalan kylässä lähellä Kauhajoen rajaa Paholuoman itärannalla. Paholuoma laskee Karvianjokeen. Asuinpaikka on jokeen vietävän hiekkakankaan reunalla; osittain metsää kasvavalla harjulla, osittain pellolla. Myllyluomassa suoritettiin arkeologisia kaivauksia vuonna 1952. Paikalla on informaatiotaulu. Jälleenrakennettu kopio kivikautisesta asumuksesta sijaitsee Lauhalassa Jyllin leirikeskuksen läheisyydessä. Kota on rakennettu uudelleen museoviraston piirustusten mukaan. Lisätietoja löydät sivuilta honkajoki.koesatakunta.fi ja Museoviraston Kulttuuriympäristön palveluikkuna kyppi.fi.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Pukarantie 1123, 38970 LAUHALA

Rynkäkeidas


Rynkäkeidas kuuluu osana Haapakeitaan soidensuojelualueeseen. Laajoja suo- ja kangasmetsäalueita.

Alueen maisema koostuu laajoista erämaisista suoalueista ja niitä reunustavista metsäsaarekkeista sekä soita täplittävistä suolammista, allikoista ja järvistä. Laajat keitaat antavat maisemalle avaran ja karun yleisilmeen, mikä on ominaista Pohjois-Satakunnan erämaaseuduille. Kasvillisuudessa on sekä eteläistä että pohjoista lajistoa. Eläimistö on erittäin monipuolinen ja lajirikas. Rynkäkeidas sijaitsee Rynkäisten kylän eteläpuolella. Siikaistentieltä risteävä Harjunnevantie kulkee aivan suon laitaan. Honkajoen suunnasta ajettaessa Harjunnevantielle käännytään vasemmalle. Laajat suoalueet ja kangasmetsäalueet tarjoavat oivallisen marjastusmahdollisuuden. Suo- ja metsäalueilta löytyy mm. muurainta, mustikkaa, vadelmaa ja puolukkaa. Marjastuksen ohella alueilla voi myös sienestää. Lisätietoja alueesta honkajoki.koesatakunta.fi, www.ymparisto.fi sekä www.metsa.fi.

Puh: 050 577 5200

Osoite: Harjunnevantie 100, 38950 HONKAJOKI