Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonnan päätoimipiste sijaitsee Karviassa.

Pohjois-Satakunnan alueella toimii kuntien yhteinen talous- ja velkaneuvoja. Virka on Karvian kunnan virka ja Karvia myy palvelut yhteistoimintasopimuksen nojalla Kihniön, Parkanon, Jämijärven, Kankaanpään, Siikaisten ja Honkajoen kunnille. Kustannukset jaetaan asukaslukujen suhteessa. Viranhaltijalla on sopimuksen mukaan vastaanotto Karviassa, Kankaanpäässä, Parkanossa ja Kihniössä sekä tarvittaessa myös muissa kunnissa. Talous- ja velkaneuvonnan palvelut ovat asiakkaalle täysin maksuttomia, eikä jonotusaikaa juuri ole.

Talous- ja velkaneuvonta on joutunut keskittymään pääosin syntyneiden ongelmien korjaamiseen, mutta aina mahdollisuuksien rajoissa yritetään toimia myös ennaltaehkäisevässä mielessä. Talous- ja velkaneuvoja pitää mielellään pyydettäessä luentoja taloudenhoidosta ja velkatilanteen selvittelykeinoista esimerkiksi kouluilla ja nuorten työpajoilla.

Velkojen järjestely tuli vuoden 2015 muutosten myötä tietyin edellytyksin mahdolliseksi myös yksityisille liikkeen- ja ammatinharjoittajille. Yritysten velkoihin on ennen voinut hakea vain yrityssaneerausta. Nykyään pienyrittäjät voivat hakea myös yksityishenkilön velkajärjestelyä, joka on kevyempi ja halvempi menettely. Yrittäjien velkojen järjestelylle tulee kuitenkin hyvin tiukat ehdot. Toiminnan pitää esimerkiksi olla kohtuullisen pienimuotoista sekä niin kannattavaa, että yritystoiminnan kulut tulevat jatkossa hoidetuksi ja velallinen pystyy maksamaan velkojilleen edes osan veloista.

Yhtiömuodossa harjoitettavan elinkeinotoiminnan (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö) velkoja ei voi

jatkossakaan järjestellä yksityishenkilön velkajärjestelyssä.

Toimi näin:

Yhteydenotot joko puhelimitse tai sähköpostitse.Talous- ja velkaneuvonnan palvelut

Ota yhteys talous- ja velkaneuvontaan ongelmatilanteessa.

Talous- ja velkaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian silloin, kun laskujaan ja velkojaan ei pysty niiden erääntyessä hoitamaan. Tilanteen pitkittyminen aiheuttaa suuria korko- ja perintäkuluja.

Puh: 044 772 7519