Avustushakemusten täydentäminen

Kirjoitettu: 31.03.20

Lue lisää

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana

Kirjoitettu: 31.03.20

Lue lisää

Tilannetietoa Satakunnan linja-autoliikenteestä 24.3.2020

Kirjoitettu: 27.03.20

Lue tästä koronatilanteen vaikutuksesta linja-autovuoroihin

Kuntalaiskuuleminen toteutetaan poikkeusjärjestelyin koronavirustilanteen takia

Kirjoitettu: 26.03.20

Lue lisää

Koronatiedote honkajokisille yrittäjille

Kirjoitettu: 25.03.20

Koronavirus-pandemian aiheuttamien toimenpiteiden yritysvaikutukset tulevat koskemaan myös honkajokisia yrityksiä. Näissä poikkeavissa ja yritystoiminnan kannalta epävarmoissa olosuhteissa on tietoa saatavissa kootusti mm. Satakunnan ELY-keskuksen juuri julkaiseman

Ohjeita yritysasiakkaille, palveluntuottajille ja hanketoimijoille poikkeustilanteessa 18.3-13.4.2020  -oppaan kautta.

Oppaaseen on koottu yrityksille tarjolla olevaa laadukasta kansallista ja alueellista asiantuntija- ja rahoituspalvelua. Opas on koottu siten, että kunkin palvelun linkit johtavat aina ajantasaisen tiedon lähteelle. Oppaassa on tietoa mm. yrittäjien oikeudesta työttömyyspäivärahaan, neuvonta-avusta, talousavusta, kehittämishankkeista, Suomen Yrittäjien Korona-webinaareista, MTK:n suosituksista maatilojen varautumiseksi ja TEM:n tiedotteita

Koronaan liittyvissä yritysasioissa (esim. yritystoiminnan kehittämiseen (koronan vaikutuksista uusi suunta, rahoitukseen liittyvissä asioissa) honkajokiset yritykset voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä myös Kankaanpään elinkeinopalveluihin:

Yritysasiamies Mari Raukola (sähköposti: mari.raukola@kankaanpaa.fi tai puh. 040 542 0456) 

Elinkeinojohtaja Marko Rajamäki (sähköposti: marko.rajamaki@kankaanpaa.fi tai puh. 040 7177578)


Coronavirus - Current issues and instructions

Kirjoitettu: 24.03.20

Updated information: Finnish Institute for Health and Welfare, Finland (THL)

Insturctioins:

Stay home if you have mild symptoms and
seek medical help only if your symptoms are severe.

-> In that case, contact your healthcare provider by phone to prevent spreading the disease to others. The aim is to ensure that those suffering from severe symptoms are able to receive treatment.

Avoid contact with others if you have symptoms of respiratory infection. Do not go to work or school when sick, and do not take sick children to day care or to the grandparents. That way, you are helping protect the elderly and people who are susceptible to coronavirus because of their primary disease,’ says Director Mika Salminen.
  
THL is monitoring and assessing the situation together with the European Centre for Disease Prevention (ECDC) and the World Health Organisation (WHO). THL will provide information and instructions as the situation develops:

Latest information on coronavirus COVID-19 

  

Medical care in HONKAJOKI municipality

Phone numbers:

PoSa 044 577 3245

   Monday-Friday 8:00-20:00

   Saturday and Sunday and holy day (other than Sunday) 8:00-18:00

All other times contact Satasairaala: 02 627 6868

 


Koronavirukseen liittyvää ohjeistusta

Kirjoitettu: 23.03.20

Uusin tiedote:

Tiedote 23.3.2020

PoSan ikäihmisten huolipuhelin palvelee koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa ma-pe klo 12-15 numerossa 044 5773430. Voit soittaa mieltä askarruttavissa asioissa. Myös soittopyynnön voi jättää.

Nuorten huolipuhelin

PoSa on avannut poikkeustilanteen vuoksi 23.3. eteenpäin huolipuhelimen, joka tarjoaa luottamuksellista psykiatrisen sairaanhoitajan tarjoamaa keskusteluapua lapsille, nuorille, nuorille aikuisille ja heidän perheilleen. Puheluihin vastataan numerosta 044 577 3229 maanantaista perjantaihin klo 12–15  välisenä aikana.

Aiheuttaako poikkeustilanne ahdistusta? Huolettaako koronatilanne? Huolen tai murheen kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Pyydä rohkeasti apua! Voit jättää myös viestillä soittopyynnön.

Honkajoen kunnan asiointipuhelin palvelee arkipäivisin klo 8-14 puh. 050 5775 281. Lisätietoja

 *****      *****     *****     *****     *****     *****

Tiedote 17.3.2020 klo 10

 *****      *****     *****     *****     *****    

Tiedote 16.3.2020 klo 21.25

 

Hallituksen 16.3.2020 ilmoittamien, keskiviikosta 18.3. lähtien toimeenpantavien toimenpiteiden vaikutuksista Honkajoen kunnassa tiedotetaan ti 17.3.

*****      *****     *****     *****     *****     ***** 

YRITTÄJIEN AAMUKAHVITILAISUUS KUNNANVIRASTOLLA 17.3. klo 8-9 ON PERUTTU

*****      *****     *****     *****     *****     *****

Tiedote 16.3.2020 klo 16

-Yleisötilaisuus erityinen kuntajakoselvitysinfo 18.3. on peruttu

-Koulun retket on peruttu pääsiäiseen asti

-Lomituspalvelut 26.3. Samassa veneessä siirtyy syksyyn (Melan ohje)

Rajoittamistoimet 16.3.2020

->koululiikuntatunnit siirtyvät ulkoliikuntaan

->Jyllin leirikeskus suljetaan huhtikuun loppuun asti (Näin turvataan tilojen riittävä siivoustaso, joka on tiloja käyttä­vien ryhmien vastuulla)

->Nuorten illat on peruttu pääsiäiseen asti.

->Honkajoen kunnassa kielletään kunnan kiinteistöissä muun kuin kunnan järjestämä toiminta myös iltasin ja viikonloppuisin (esim. liikuntasali ja kuntosali, nuorisotilat, kunnanviraston kokoustilat). Rajoitus voimassa pääsiäiseen asti.  (Näin turvataan välttämättömien palvelujen tuottamisessa tarvittavien tilojen edellyttämä siivoustaso)

->Kirjasto on toistaiseksi avoinna.

 *****      *****     *****     *****     *****     *****

Hallituksen suosituksen mukaisesti AVI on kieltänyt kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet 31.5. saakka.

Lisäksi on suositeltu, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat omien riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksiensa järjestämistä. 

Kansalaisia kehotetaan myös noudattamaan erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat.

-> Attendo kehottaa välttämään vierailuja hoivakodeissaan. Suositus koskee myös Villa Rauhalaa. Lue lisää Attendon suosituksesta.

15.3.2020 INFO KUNTALAISILLE

*Arkielämässä omaa tartuntariskiään voi alentaa huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta.
   Toimintaohjeita_käsienpesu ja yskiminen

*Suurin osa tartunnan saaneista paranee kotihoidossa. 

*Ohjeistusta on tarkennettu mm. ulkomailla matkustaneiden ja ns. perusterveiden ja hyväkuntoisten mahdollisesti altistuneiden hoidon osalta: Lue PoSa:n alueen (ja Satakunnan) ohjeistus

Lisätietoja / Linkit ajankohtaisimman tiedon äärelle

           Tervsyden ja hvyinvoinnin laitos / THL

           PoSa

           Satakunnan keskussairaala

 

26.3.2020 tarkennettu 15.3. julkaistua tietoa: *oireeton ei tartuta

Tietoa tarkennettu 26.3.2020 Thl:n sivuilla oleva tieto huomioon ottaen

Voiko virus tarttua oireettomasta henkilöstä?

Uusimpien tutkimusten mukaan on mahdollista että tartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo ennen oireiden alkamista. Tartuttavimmillaan sairastunut on silloin, kun hänellä on eniten oireita. WHO:n mukaan nykytiedolla valtaosan tartunnoista aiheuttavat oireiset henkilöt.

*****      *****     *****     *****     *****     *****

13.3.2020 INFO KUNTALAISILLE

*****      *****     *****     *****     *****     *****

Tiedote: 12.3.2020 Margit Seppälä, ylilääkäri, PoSa

Vuodenvaihteessa on Kiinasta käynnistynyt tautiepidemia, jonka aiheuttaja on ihmiselle uusi koronavirus. Sen aiheuttama tauti on viralliselta nimeltään COVID-19. Tapauksia on todettu muualla maailmassa ja Euroopassa sekä Suomessa n. sata tapausta epidemia-alueilta saapuneilla matkailijoilla tai sairastuneisiin lähikontaktissa olevilla henkilöillä.

Pohjois-Satakunnan alueella tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), joka varautuu mahdolliseen koronaepidemiaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Satasairaalan infektioyksikön ohjeiden mukaisesti. Koska ohjeistukset voivat muuttua milloin tahansa, on tärkeää seurata tapahtumia THL:n, Satasairaalan ja PoSan ajankohtaisista ilmoituksista. Luotettavin tieto löytyy THL:n sivuilta:

https://thl.fi/fi/ajankohtaista

Satasairaala_ajankohtaista

Yhteydenotot mahdollisissa tartuntatilanteissa AINA ENSIN PUHELIMITSE!

Uusi koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektioita ja keuhkokuumeita. Oireet muistuttavat alkuvaiheessa minkä tahansa hengitysteiden virusinfektion oireita (kuumetta voi olla, yskä, hengitysvaikeus, lihaskivut, väsymys, päänsärky). Nykytiedon mukaan pääosalla sairastuneista oireet ovat lieviä; vain pienellä osalla tartunnan saaneista on vakava infektio.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteys päivystykseen puhelimitse:

  • ma-pe 8–20 ja la-su sekä arkipyhisin klo 8-18 puh. 044 577 3245
  • muina aikoina päivystys Satasairaalassa, puh. 02 627 6868

Puhelimessa selvitetään altistumis- ja oiretiedot, arvioidaan täyttyvätkö tautiepäilykriteerit sekä ohjataan tarvittaessa näytteenottoon. Yhteyttä tulee ottaa lievistäkin hengitystieoireista, jos olette olleet matkalla uuden koronaviruksen epidemia-alueella (esim. Italia) tai olette olleet läheisissä tekemisissä koronavirusinfektioon sairastuneen kanssa. Epidemia-alueet päivittyvät THL:n ohjeisiin. PoSan alueella näytteet otetaan Satasairaalassa.

Valtakunnallinen neuvontapuhelin

Myös valtakunnallinen koronavirusneuvontapuhelin on avattu. Puhelimesta ei kuitenkaan saa terveysneuvontaa tai ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvontapuhelimen numero on 02 95 535 535 ja siihen voi soittaa arkipäivisin kello 8-21 ja lauantaisin kello 9-15.

Tartunnan ehkäisy

Koronavirustartuntoja voidaan parhaiten ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Kädet pestään runsaalla vedellä ja pesunesteellä tai saippualla erityisesti ennen ruokailua. Suosittelen tutustumaan ohjeisiin ja käymään myös lasten kanssa läpi. Katso THL:n käsienpesu- ja yskimishygieniaohje:

Toimintaohjeita_käsienpesu ja yskiminen

Ajankohtaisen kansallisen ohjeistuksen mukaan tavanomaista elämää ei ole tarvetta rajoittaa. Näin ollen ei ole tarvetta käyttää esim. hengityssuojaimia.

Tilanne muuttuu nopeasti ja kansallinen ohjeistus muuttuu tiuhaan. THL:n sivuille päivittyy mm. matkustamista koskevien ohjeiden muutokset.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19 


Koronatiedote 20.3.2020 Vapaaehtoisia kartoitetaan

Kirjoitettu: 20.03.20

Honkajoen kunta etsii vapaaehtoisia niiden kuntalaisten auttamiseksi, jotka korona-pandemian vuoksi ovat karanteenissa / karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Apua tarvitaan asiointiin, esim. lääkkeiden kuljetukseen tai kaupassa käymiseen.

Vapaaehtoisiksi voivat ilmoittautua kaikki perusterveet ja oireet­tomat alle 70-vuotiaat.

Lisätietoja


Kuntosalipoletteihin lisätään jatkoaikaa

Kirjoitettu: 20.03.20

Kuntosalipolettien myynti kunnanvirastolla on keskeytetty toistaiseksi ja Honkalan kuntosali suljettu. Kaikkiin voimassa oleviin poletteihin lisätään kunnassa käyttökiellon vuoksi käyttämättä jäänyttä käyttöaikaa sitten, kun kuntosali taas voidaan avata.

Erityinen kuntajakoselvittäjä on nimetty

Kirjoitettu: 19.02.20

Valtiovarainministeriö on määrännyt erityisen kuntajakoselvityksen tekemisestä Honkajoen kunnan ja Kankaanpään kaupungin välillä siten, että mahdollinen kuntaliitos olisi toteutettavissa 1.1.2021 alkaen. Selvitystyön tulee olla valmis 15.4.2020 mennessä.

KUNTALIITOSSELVITYKSEN / KUNTAJAKOSELVITYKSEN valmistelun etenemistä voi seurata www.honkajoki.fi -> kuntaliitosselvitys

Tulossa AVOIN VALTUUSTOSEMINAARI / info- ja keskustelutilaisuus kuntalaisille, henkilökunnalle ja päättäjille ke 18.3. klo 18 Honkalassa. Kahvitus klo 17.30. HUOM! TILAISUUS ON PERUUTETTU VM:n MÄÄRÄYKSELLÄ 12.3.2020, syy Korona-epidemia 

Lisätietoja: Tiedote 19.2.2020.


Sivu: 1 2 3 4 5 6 7 8