Satasairaalan päivystyksen neuvontanumero vaihtuu

Kirjoitettu: 29.04.20

Päivystysapu 116117 –numero käyttöön Satakunnassa 5.5.2020

Valtakunnallinen Päivystysapu 116117 –numero otetaan käyttöön Satakunnassa maanantaina 5.5.2020 kello 12.00. Päivystysapu 116117 korvaa Satasairaalan päivystyksen neuvontanumeron 02 627 6868.

Päivystysapu 116117 tarjoaa terveysneuvontaa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan päivystyksellisissä asioissa ympäri vuorokauden. Päivystysapu 116117 –numerossa asiakasta auttavat terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät arvion asiakkaan päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta. He ohjaavat asiakkaat  oikeaan hoitopaikkaan tai antavat ohjeita itsehoitoon. Päivystysapu 116117 palvelee asiakkaita suomen lisäksi myös englanniksi.

Jos arvioidaan että tilanne on vakava ja vaatii ambulanssia, tulee aina soittaa ensin hätänumeroon 112.

Päivystysapu 116117 on sairaanhoitopiirien järjestämä sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu, joka on käytössä jo usean sairaanhoitopiirin alueella. Päivystysapu 116117 –numeron käyttöönotto parantaa puhelinneuvonnan ja –ohjauksen saatavuutta ja laatua Satakunnassa.

Päivystysapu 116117 –numeron puheluihin vastaavat kokeneet Luona Oy:n ja Satasairaalan ammattilaiset. Päivystysapu 116117 -numeroon soitettu puhelu ohjautuu alueellisesti.

 


Asiointipalvelu yli 70-vuotiaita ja kaikenikäisiä karanteenissa olevia varten.

Kirjoitettu: 23.04.20

Tietoja päivitetty 23.4.2020 

Tiedote asiointipalvelusta honkajokisille yli 70-vuotiaille ja/tai karan­teenissa oleville kuntalaisille

Honkajoen kunnan asiointipalvelu on avoinna arkipäivisin klo 8-14. Yhteystiedot: puh. 050 5775 281 / sähköposti: honkajoen.asiointipalvelu@honkajoki.fi

*Asiointipalvelu on aloittanut ikäihmisten puhelinkontaktoinnin. Pyrimme tavoittamaan kaikki yli 70-vuotiaat ikäihmiset tiedustellaksemme mm. heidän vointiaan ja mahdollisia palvelu­tarpeita.

*kauppakassin kuljetuspalvelu jatkuu (K-Market Honkajoki).
  Palvelu on voimassa toistaiseksi ja saatavissa ma-pe

*Lääkkeiden toimitus: Honkajoen Apteekki 

*Kauppa-asiointi Sale-Honkajoki: aamun ensimmäinen tunti klo 7-8 on rauhoitettu riskiryhmiin kuuluville

Tiedote 23.4.2020

*****

Tiedote julkaistu 19.3.2020

Honkajoen kunta on avannut asiointipalvelun yli 70-vuotiaita ja kaikenikäisiä karanteenissa olevia varten. Asiointipalveluun voi olla yhteydessä asioissa, joita ei muuten saa hoidettua karanteenia vastaavien olosuhteiden tai karanteenin vuoksi. Asiointipalvelussa neuvotaan mm. kauppa-asioiden ja apteekkiasioiden hoitamiseen liittyvissä asioissa.

Asiointipalveluun voi soittaa arkipäivisin klo 8-14 (puh. 050 5775 281) tai ottaa yhteyttä sähköpostilla: honkajoen.asiointipalvelu@honkajoki.fi 

Asiaa koskeva tiedote on lähetetty kaikille tänä vuonna vähintään 70-vuotta täyttäville honkajokisille (275 talouteen).

Kauppaostosten kuljetuspalvelu: K-Market Honkajoki, palvelu voimassa 13.4.2020 asti

Lääkkeiden toimitus: Honkajoen Apteekki 

Kauppa-asiointi Sale-Honkajoki: aamun ensimmäinen tunti klo 7-8 on rauhoitettu riskiryhmiin kuuluville


Oma olo -palvelulla vältät jonotuksen ja turhat vastaanottokäynnit

Kirjoitettu: 23.04.20

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä hyödyntää sähköistä Oma olo -palvelua osana toimintaansa. Kyseessä on sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asukkaiden itsehoitoa ja ohjaa tarvittaessa hoidon piiriin.

Oma olo on moderni palvelu, joka perustuu tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin. Oma olo -palvelussa täytettävän oirekyselyn myötä palvelu antaa joko ohjeen hoitaa oiretta ja siihen liittyvää terveysongelmaa itse tai kehotuksen ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi antaa arvion tilanteesta ja siihen sopivasta hoidosta.

Erityisesti koronapandemian aikana, kun turhaa julkisilla paikoilla liikkumista on vältettävä, sähköisen palvelun merkitys korostuu.

– Oma olo -palvelua hyödyntämällä haluamme tarjota toiminta-alueemme asukkaille mahdollisimman nopean ja vaivattoman yhteydenottokanavan ilman jonoja tai turhia käyntejä. Näin takaamme sen, että pystymme tarjoamaan oikeaa hoitoa oikeaan aikaan, PoSan Oma olo -palvelusta vastaava Nina Peltoniemi toteaa.

Palveluaikoina vastaus tunnissa

Oirearvion voi täyttää verkossa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. PoSassa ammattilaiset käsittelevät täytettyjä arvioita arkisin kello 8–19.30 ja viikonloppuisin kello 8–17.30 välillä. Paikallinen palvelulupaus PoSan alueella on, että palveluaikoina oirearvioihin vastataan tunnin sisällä. Esimerkiksi virtsatietulehdusta koskeva oirearvio on tarkoitettu 18–75-vuotiaille naisille, jotka voivat saada palvelun kautta tarvittaessa myös sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi.

PoSan alueella kaikki tulleet oirearviot, korona-oirearviota lukuun ottamatta, käsitellään Tapalan pääterveysasemalla sairaanhoitajien toimesta.

– Viimeisimmän tiedon mukaan alueellamme on täytetty 259 korona-oirearviota. Vielä tällä hetkellä lähetettyihin korona-oirearvioihin vastataan Satasairaalan toimesta. Pyrimme saamaan PoSan vastausmahdollisuuden käyttöön ensi viikon aikana, sanoo Peltoniemi.

Oma olo -palvelun sisällöt laajenevat vuoden 2020 aikana. Tulossa on muun muassa kokonaisvaltainen hyvinvointitarkastus ja hyvinvointivalmennuksia. Myös sosiaalipalvelujen palveluarvioita voi tulevaisuudessa täyttää palvelun kautta.

Näin käytät Oma olo -palvelua

1) Kirjaudu palveluun PoSan verkkosivujen (www.eposa.fi) etusivulta klikkaamalla Oma olo -palvelun kuvaketta.

2) Jos haluat, että sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä PoSan ammattilaisten toimesta, tunnistaudu palveluun suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Vain tunnistautumalla saat paikallisen toimintaohjeen ja mahdollisuuden lähettää oirearvion ammattilaiselle jatkotoimia varten.

3) Täytä oirekysely vaivan/oireen mukaisesti.

4) Lue saamasi henkilökohtainen toimintasuositus ja toimi sen mukaisesti.

 

Lisätietoja:

Nina Peltoniemi, Oma olo -palveluvastaava

Kirsti Mikkola, Oma olo -palvelun pääkäyttäjä

Hannele Haapala, Oma olo -palvelun viestintävastaava

(etunimi.sukunimi@eposa.fi)

 

 


Yksinyrittäjien tuki koronavirustilanteessa

Kirjoitettu: 17.04.20

Honkajoella tuen hakeminen käynnistyy pääsiäisen jälkeen viikolla 16. Tukihauan käynnistymisestä tiedotetaan kunnan verkkosivuilla.

Tukihaku on avattu. Hakemukset toimitetaan sähköisesti Suomi.fi -viestipalvelun kautta.

Yksinyrittäjän 2000 euron kertaluonteista tukea voi hakea 30.9.2020 asti.

Hakulomake ja ohjeet 

Lisätietoja yksinyrittäjien tuesta


Poikkeavat opetusjärjestelyt Honkajoen kunnassa 14.4.2020 alkaen

Kirjoitettu: 15.04.20

Lue lisää

Monitoimitalo Honkalan muutostyöt yhteiskoulu-lukion uudisrakennushankkeen yhteydessä

Kirjoitettu: 15.04.20

Yhteiskoulu-lukion uudisrakennuksen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon olemassa olevia tiloja ja lisäämään niiden käyttöastetta. Yhteiskoulu-lukion uudisrakennus tulee sijoittumaan Honkalan ja nykyisen yhteiskoulun väliin. Tilojen monikäyttöisyyden ja toiminnallisuuden edistämiseksi Honkalassa tullaan tekemään muutostöitä, joiden suunnittelussa tehdään yhteistyötä kevään 2020 aikana tilojen muiden käyttäjien kanssa (mm. vapaa-aikatoimi ja kolmas sektori).

Yhteiskoulu-lukion ruokala on siirtynyt marraskuussa 2019 Honkalan ylätasanteelle ja ylätasanteen ns. kahviokeittiön käytettävyys jakelukeittiönä on valmisteltu yhteistyössä ruokahuoltohenkilökunnan kanssa. Nyt valmistelussa olevilla muutostöillä  myös keittiöön tehdään remontti, jolla parannetaan keittiön toiminnallisuutta ja työergonomiaa. Lisäksi muutostöissä tehdään uusi ulko-ovi uuden koulurakennuksen puolelle ja yläkerran kerhotiloja muutetaan siten, että tilat palvelevat sekä koulu- että nuorisotoimen käytössä (tiloihin tulee kokoontumistilojen lisäksi toimistotilaa).

Voimassa olevien poikkeusolojen vuoksi yhteistyö yhdistysten ja muiden kolmannen sektorin käyttäjien kanssa tehdään sähköisen kyselyn kautta. Kyselyyn pääsee osoitteesta https://bit.ly/honkala_muutos2020. Kyselyyn kerätään vastauksia 15.4.-26.4.2020.


Erityinen kuntajakoselvitys on valmistunut

Kirjoitettu: 09.04.20

Raportti ja ehdotus kuntaliitossopimuksesta löytyy kunnan kuulutukset -sivustolta.

Kuulutus 7.4.2020: Erityinen kuntajakoselvitys, Honkajoen kunta ja Kankaanpään kaupunki

Esitys kuntien yhdistymisestä, Palvelurakenteet 6.4.2020

Kuntien yhdistymissopimus 6.4.2020, sisältää kuntien investointisuunnitelmat

Kuntalaiskuulemisen mielipiteet 6.4.2020


Etsivä nuorisotyö päivystää somessa

Kirjoitettu: 08.04.20

Lue lisää

Kuudennen luokan siirtäminen yhteiskoulun alaisuuteen

Kirjoitettu: 03.04.20

Lue lisää ja vastaa kyselyyn

Koronavirus - Tiedote

Kirjoitettu: 01.04.20

Honkajoen kunta on aloittanut puhelinkontaktoinnin kotona karanteenin omaisissa olosuhteissa oleviin yli 70-vuotiaisiin.
Puhelun tarkoituksena on kuulostella ko. ryhmän kuntalaisten vointia ja mietteitä vallalla olevasta tilanteesta. Samalla selvitetään, mitkä ovat suurimmat haasteet ikäihmisten arjessa ja millaisilla toimenpiteillä arkeaan voisi helpottaa.


Honkajoen kunta on viime viikolla lähettänyt kohderyhmälle tiedotteen kunnassa avatusta asiointipalvelusta. Kirjeitä postitettiin 275 talouteen.
Asiointipalveluun voi ottaa yhteyttä asioissa, joita ei muuten saa hoidettua karanteenia vastaavien olosuhteiden tai karanteenin vuoksi. Asiointipalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse klo 8-14 (050 5775 281).


Sivu: 1 2 3 4 5 6 7 8